چای قرمز یا چای ترش که در نقاط مختلف دنیا با نام های متفاوتی خوانده می شود دارای خواص مناسبی برای استفاده در کیک، شیرینی و سالاد است.

این گیاه و محصولات آن در ایران به نام های چای مكی یا چای مكه، چای قرمز و چای ترش شناخته می شود.

یکی از مهمترین خواص چای قرمز، شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد.

كاسبرگ تازه این گیاه برای سالاد، آشپزی با انواع آردها در پخت كیك، سوپ، سس، پودرهای خوراكی، استفاده می شود.

كاسبرگ دارای مقدار زیادی اسید سیتریك و پكتین می باشد كه برای درست كردن مربا و ژله مفید است.

به علاوه به عنوان مكمل رنگ قرمز در چای گیاهی و به عنوان منبع جایگزین قهوه می باشد. كاسبرگ تازه پس از جوشاندن با شكر برای درست كردن شیرینی استفاده می شود.

در هند از دانه های این گیاه به عنوان یك دارو برای سستی، گیجی و سوء هاضمه استفاده می شود و دانه آن غنی از چربی و پروتئین می باشد. ریشه، خوراكی می باشد اما زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد، زیرا حالت پودری كمتری دارد.

كارشناسان تغذیه معتقدند دمکرده برگ این گیاه منبعی غنی از آهن و مس می باشد. از پودر خوب آسیاب شده کاسبرگ می توان به عنوان طعم دهنده در کیک، شکلات، بستنی نیز استفاده نمود.

با آسیاب کردن کاسبرگ ها و خیساندن آنها در آب و سپس صاف کردن می توان نوشیدنی خوش طعمی درست کرد. کاسبرگ های تازه حاوی کلسیم، نیاسین، آهن و ریبوفلاوین می باشند.

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 30 دی 1389    | توسط: بابک نیری    | طبقه بندی: گیاهان دارویی،     | نظرات()