بهترین شامپو برای شستن موهای سر
 
 

بهترین شامپو برای شستن موهای سر

هزاران نوع شامپو در بازار موجود است و هر هفته هم انواع جدیدتری به فروشگاه‌ها می‌آیند. فروشنده‌های مختلف، شامپوهایی را به شما پیشنهاد می‌کنند که بعضی از آنها واقعا از لحاظ قیمت با انواع دیگر تفاوت زیادی دارند. آن وقت است که شما از خودتان می‌پرسید: آیا قیمت شامپوها معیار قابل قبولی برای بهترین بودن آنهاست؟
چیزی به عنوان بهترین شامپو وجود ندارد. اغلب شامپوها اثر پاک‌کنندگی مطلوبی دارند و پولی که شما برای خرید شامپو پرداخت می‌کنید، سلیقه شخصی است و لزومی ندارد برای بدست آوردن شامپوی خوب، حتما پول زیادی خرج کنید. مقصود این است که الزاما قیمت گران شامپو، معیار خوب بودن آن نیست.
همه شامپوها حاوی ترکیبات سورفاکتانت هستند و عمل زدودن چربی و چرک و سایر زواید روی مو را انجام می‌دهند که این مواد همراه با کف در موقع آبکشی از بین می‌روند. سورفاکتانت‌های متنوعی با خواص متفاوت وجود دارند. بعضی از آنها برای برطرف کردن گرد و خاک، و بعضی دیگر برای برطرف کردن چربی بهترین اثر را دارند. بعضی‌ها کمتر کف کرده و بعضی زیاد کف می‌کنند. برای همین تولیدکنندگان شامپو از انواع مختلف سورفاکتانت‌ها کمک می‌گیرند. برای مثال شامپوی موی چرب در مقایسه با شامپوی موی خشک باید سورفاکتانتی با کیفیت بالای چربی‌زدایی داشته باشد.
در هر صورت مصرف‌کنندگان، اختلاف بین شامپوها را خیلی کم متوجه می‌شوند، بنابراین فکر نکنید شامپوهایی که تحت عنوان شامپوی تقویتی هستند، شامپوی بهتری هستند. تولیدکنندگان، عوامل غلیظ کننده یا رقیق‌کننده را به لحاظ فروش و تجمل به شامپو اضافه می‌کنند. حتی اگر سورفاکتانت‌ خاصی، کف کافی تولید نکند به شامپوها مواد کف‌زا می‌افزایند که همه اینها جنبه تجمل و حفظ بازار تبلیغات را دارد.
چون موها متفاوت هستند و شامپوها نیز مختلف، بهترین راه، امتحان کردن انواع شامپو و در نهایت انتخاب مناسب‌ترین آنهاست. بر چسب روی شامپو به معرفی ترکیبات موجود در آن می‌پردازد. اگر موهای شما در اثر مواد مختلف مثل مواد مش یا فر یا به هر دلیل دیگری، آسیب دیده، بهتر است به اسیدیته شامپو دقت کنید.
اسیدیته شامپوها بین قلیایی متوسط تا اسیدی سبک تنظیم می‌شوند.
اگر موهایتان آسیب ‌دیده شامپوهای خنثی یا شامپویی با اسیدیته سبک که مو را کمتر متورم کرده و لایه خارجی کوتیکولی مو را کمتر به هم می‌ریزد، انتخاب کنید.
مواقعی که مو به نرم‌کننده احتیاج دارد، توصیه می شود از شامپوهایی که حاوی مواد نرم‌کننده هستند استفاده نکنید، به جای استفاده از این‌گونه شامپوها، بعد از زدن شامپو و شستن آن، از یک نرم ‌کننده استفاده کنید، چون مشکل است که یک شامپو دو عمل تمیز کردن و نرم کردن موها را با هم انجام دهد و در عین حال لایه‌ای از ذرات نرم‌کننده در آن شامپو روی موها باقی می‌ماند که این ذرات، خود می‌توانند باعث تجمع چربی شوند.بهترین کار این است که به موهایتان شامپو بزنید و بعد از آبکشی از یک نرم ‌کننده استفاده کنید. این ترکیبات وقتی به دنبال شامپو مصرف شوند، روی تار مو پوششی نامرئی و ظریف به جا می‌گذارند که کوتیکول به هم خورده ی مو را صاف می‌کند و ممکن است حتی جاهایی از کوتیکول مو را که کنده شده است، پُر کند. با این کار، مو کمتر گره می خورد و به راحتی شانه می‌شود و به درخشندگی و توان آن افزوده می‌شود. اکثر حالت‌دهنده‌ها، فوری عمل می‌کنند و فقط برای یک دقیقه باید روی مو بمانند و سپس آبکشی شوند. این ترکیبات تقریبا برای اکثر مردم رضایت‌بخش هستند، اما برای موهای آسیب‌دیده باید از حالت ‌دهنده‌های سنگین‌تری استفاده کرد که قبل از آبکشی، باید مدت 10 دقیقه یا بیشتر روی سر بمانند. حالت دهنده ها به‌ طور موقتی عمل می کنند. توصیه می شود به ادعاهای گوناگون تبلیغاتی توجه نکنید و این نکته را به یاد داشته باشید که ساقه ی موها بافت مرده‌اند و نمی‌توان آنها را تغذیه کرد و یا آسیب‌ها را به ‌طور دایمی تغییر داد.
پس ویتامین‌ها و عصاره‌های گیاهی موجود در آنها موجب درمان آسیب‌ها نمی‌شوند. تنها راه درمان موهای آسیب‌دیده، کوتاه کردن آنهاست نه شستشوی آن. باید منتظر ماند تا موی سالم جایگزین شود.
اضافه کردن انواع عصاره گیاهان و ... به حالت‌ دهنده‌ها مانند سایر روغن‌ها یا پروتئین‌ها عمل می‌کند.
پروتئین‌ها به مو و سطح آسیب دیده می‌چسبد و کوتیکول را پُر می‌کند. جالب است بدانید همه حالت‌دهنده‌ها یکسانند و تنها در قسمتی که مو به آن احتیاج دارد جذب می‌شوند و بقیه آبکشی می‌شود. آب همیشه اولین ماده‌ای است که روی برچسب‌های این مواد وجود دارد، چون پایه همه مواد دیگر است. جاذب‌الرطوبت‌ها و گلیسیرین، با جذب آب از هوا، مو را نرم و براق می‌کند. پروتئین‌ها نیز موقتا ترک‌ها را به هم می‌چسبانند و سطح نابرابر مو را صاف می‌کنند تا موها آسیب جدی نبینند.

 

نوشته شده در تاریخ شنبه 26 بهمن 1387    | توسط: بابک نیری    | طبقه بندی: شناخت بیماریها ونکات بهداشتی-پزشکی،     | نظرات()